Τετάρτη 7 Μαρτίου 2012

3η Εποχή - Φονική Μηχανή


Καλλιτέχνης: 3η Εποχή
Τίτλος: Φονική Μηχανή
Έτος κυκλοφορίας: 2012
Είδος έκδοσης: CD
Αριθμός κομματιών: 6
Είδος αρχείων: mp3
Ποιότητα αρχείων:   165 kbps 
Μεγεθος:  83.7Mb
Συνοδευτικά: Ναι
Κατηγορία: New prog-experimental metal 







1. Η κραυγή του δράκου
2. Φονική μηχανή
3. Αναζητώ
4. Μια εικόνα
5. Πόλεμος μέσα μου
6. Έφυγα μόνος









Οι 3η Εποχή δημιουργήθηκαν  περίπου στις  αρχές του 2000 στο Αίγιο και αυτή είναι η δεύτερη  δουλειά τους μετά το πρώτο ομώνυμο demo τους το 2004.Θέλω να μπω κατ ευθείαν στο ψητό μιας και βρίσκω κομματάκι ιδιαίτερο αυτό το demo, έχουμε και λέμε λοιπόν:Πρώτο (και καλύτερο;):Ελληνικός στίχος μέσα σε αμιγείς  new prog-experimental metal ρυθμούς και τονικότητες(;)! Μπορεί να έκανα καιρό να συνηθίσω τη χροιά των ελληνικών στίχων στο χώρο των  metal, αλλά αφού έκανα την αρχή πριν από πολύ καιρό, όντας σε live γνωστού black metal συγκροτήματος και ακούγοντας την φράση “ΡΕΘΥΜΝΟ ΕΑΛΩ ,ΑΘΑΝAΤΟΙ ΕΣΤΕ” τέθηκα αθάνατος και πήρα τη ζωή με άλλο μάτι! Αποφασίζοντας ότι τίποτα δεν με σοκάρει  από δω και πέρα!
Οι 3η Εποχή ξεκινούν με ένα μικρό αλλά ιδιαίτερα σκοτεινό intro το οποίο μας προϊδεάζει για μια καλή συνέχεια…. στην δεύτερη θέση έρχεται το η “κραυγή του δράκου”: μετά από ένα guitar slide σκάνε ανελέητες ταμπουριές δίνοντας τη σκυτάλη σε ένα πολύ  δυνατό αλλά συνηθισμένο κατά τα άλλα beatdown, φτάνοντας έτσι στα μισά του κομματιού, όπου μετά το σόλο η ένταση πέφτει και η ατμόσφαιρα ηρεμεί.Στη τρίτη θέση έρχεται το κομμάτι “φονική μηχανή” ένα κομμάτι  το οποίο πραγματεύεται την ιστορία ενός αμφιλεγόμενου κατά τα λογικά ήρωα. Αξιοσημείωτα(;) είναι τα δευτέρα  brutal-gotho φωνητικά.Στην συνέχεια το «Αναζητώ» κάνοντας την διαφορά μέχρι στιγμής, ξεκινώντας με ένα επιθετικό ύφος και σκόρπια «μελωδικά»  σημεία που τονίζουν την «απόγνωση»(;) των στίχων.Ακολουθεί το “μια εικόνα” το οποίο διακατέχεται από feeling cult sci –fi  ταινίας. Φανταστείτε έναν τύπο κλινήρη σε ένα εγκαταλελειμμένο ψυχιατρείο και από πάνω του δύο psycho γιατροί με μάσκες οξυγόνου να τον ρωτούν ποιες ήταν οι τελευταίες του σκέψεις πριν φτάσει στη φάση της λοβοτομής!Φτάνουμε στην έκπληξη του demo που είναι το instrumental  κομμάτι (“Πόλεμος μέσα μου”) και το τελευταίο (“Έφυγα μόνος”) που μουσικά, παικτικά και στιχουργικά είναι αρκετά καλό και θεωρώ ότι αρμόζει περισσότερο στο style που εκπροσωπούν τα παιδιά!
Γενική εικόνα: Μουσικά για τα ελληνικά δεδομένα είναι πάρα πολύ καλό και αξιόλογο μιας και φαίνονται ξεκάθαρα οι επιρροές από ……να το πώ η να μην το πώ τώρα; θα το πώ:Nevermore και Katatonia! Προσοχή: οι επιρροές μόνο! Η παραγωγή είναι πάρα πολύ καλή και έχει δώσει αρκετή έμφαση  στα drums και στα κιθαριστικά solo μέρη. Tα φωνητικά είναι εξίσου καλά με μια ιδιαίτερα ξεχωριστή χροιά!Στιχουργικά τώρα: Θέλουν αρκετή δουλειά ακόμα! Τα κομμάτια θεωρώ ότι κατακλύζονται από μια ακατέργαστη και υπερβολική new age μαυρίλα και έναν αέναο πόνο χωρίς να βρίσκω κάποιον ιδιαίτερο λόγο, με αποτέλεσμα να χαλάει η συνολική τους εικόνα!





depositfiles depositfiles.com

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Blogger templates

Social Icons

twitterfacebookgoogle pluslinkedinrss feedemail